3 sätt att söka på LinkedIn

3 sätt att söka på LinkedIn via appen

Oavsett om du letar efter ett nytt jobb, vill lära dig mer om en person inför ett möte eller hitta nya kontakter så har du användning av dessa tipsen. Tidigare släppte LinkedIn en stor uppdatering. Uppdateringen gäller både för webben och om du besöker LinkedIn via appen.

Utöver det så släpptes en helt ny app för grupper som ger enklare överblick och större möjlighet att kommentera och agera i grupper. Alla exempel som jag ger här görs genom att skriva i sökrutan, antingen via appen eller via datorn.

LinkedIn sök

#1 Hitta personer snabbareLinkedIn sök

Jag nätverkar en hel del och träffar många människor när jag föreläser. Ofta vill jag skapa kontakt men i bland kommer jag bara ihåg förnamn, efternamn eller var personen arbetar. Det är en utmaning att hitta bland alla personer på LinkedIn men nu är det enklare då du direkt får förslag på personer och företag. Detta gäller oavsett om du är på LinkedIn via datorn eller via appen.

Var det Katarina, Cathrin eller Katrin?

Även om du inte minns hela namnet så kanske du minns någonting om personen? Kanske var personen arbetar?
Exempel: Om Katarina jobbar på Systembolaget så kan du, i sökrutan skriva förnamn och företagsnamn. Då får du direkt förslag på personer som arbetar där, med det förnamnet.

Det innebär att det blir betydligt lättare för dig att hitta rätt person och det är till och med så att du kan hitta personer via företagsnamnet eller sin titel.

#2 Bygg ditt nätverkLinkedIn LU

Med LinkedIns filter och förslag kommer det att underlätta för dig att återskapa kontakten med gamla kolleger eller studentvänner. Om du exempelvis skriver in Lunds Universitet i sökrutan och går in på deras LinkedIn-sida så hittar du alla personer som har studerat där och/eller arbetar där.

Det skiljer sig åt om du går in via appen eller via datorn men alla Alumni är numera kopplade till sitt universitet.

När jag går in på Lunds universitet innebär det att jag kan leta bland 99.827 alumner samt att jag, via datorn ser vilka de tre största arbetsgivarna är och de tre största områden de jobbar inom.

Minns du bara några få ord?
Det är till och med så att du kan hitta personer via företagsnamnet eller sin titel.

Testa dig fram!

Filtrera resultaten

Filtrera LinkedIn

Du kan även filtrera resultaten. När du skriver in ett namn eller ett ord i sökrutan så har du tre små pilar direkt till höger om sökrutan. Om du trycker där så får du möjlighet att filtrera dina sökresultat ytterligare.

Här kan du filtrera med:

  • kontakter
  • orter
  • nuvarande företag
  • branscher

Dessa alternativ varierar efter det du söker efter. Du kan även välja att lägga till både företag och bransch som kommer underlätta ännu mer i jakten på att hitta rätt person.

 

#3 Hitta ditt jobb

Söker du nytt jobb?LinkedIn social media
Börja fundera på var du kan tänka dig att jobba, vilket eller vilka företag som du tycker är intressanta. Här får du visserligen bara upp lediga jobb men du kan även tänka på att kontakta arbetsgivare direkt. En fördel är att du ser vilka av dina kontakter som är kopplade till företaget.

Du kan söka efter:

  • yrkestitel
  • företag
  • färdigheter (skills)

Med den här funktionen blir det lättare för dig att hitta just det du söker genom att LinkedIn kommer med förslag så snart du börjar skriva i sökrutan.

Exempel: Jag skriver in ”social media” i sökrutan i appen och trycker på förstoringsglaset. Då får jag upp både personer som innehar den titeln men även lediga jobb. Dessa jobb kan du sedan ytterligare filtrera genom att lägga till ort och får då ännu bättre träff utifrån dina önskemål.

Du kan även välja mellan att spara och ansöka, dvs du kommer vidare till företagets hemsida.

Vill du ha ännu fler möjligheter i ditt jobbsökande?

Ladda ner den nya appen ”LinkedIn job search” Där ser du vilka du känner på intressanta företag och kan direkt skicka i väg en ansöka till ett jobb, med din LinkedIn-profil.

Relaterade inlägg:

3 nyheter på LinkedIn

Så här använder du LinkedIns avancerade sökfunktion

Skapa din LinkedIn-profil på fler språk

Bygg ditt personliga varumärke på LinkedIn

 

Berätta – på vilka sätt söker du på LinkedIn?


Linda Björck <<– Connecta gärna med mig

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *