Bryt isen med LinkedIn conversion starter

Bryt isen med LinkedIn conversion starter

Att starta en konversation kan ibland kännas konstigt men det är ett bra sätt att bygga relationer. Den senaste funktionen hos LinkedIn innebär att du får tips på hur du sätter igång en dialog i ett meddelande. Det här är ett enkelt sätt att skapa eller återskapa kontakt med personer som du inte har haft någon kontakt med på ett tag på LinkedIn.

LinkedIn conversion starter

Du kommer alltså att få förslag på en text som hjälper dig börja en dialog i själva meddelandet. För att göra det så autentiskt som möjligt kommer du att få personliga meddelande att välja mellan för att starta konversationen. Allt för att hjälpa dig ”bryta isen”. Den här funktionen lanserades förra veckan.

Enligt Mark Hull, LinkedIn´s director of product management tillhandahåller de nya sätt för att underlätta en konversation.

Det kan vara om du vill återskapa kontakt med:

 • en f.d chef
 • en f.d kollega
 • en kund

eller:

 • fråga efter ett råd
 • leta nytt jobb

Det här får du hjälp med i ”conversion starters”

 • Uppdateringar om dina kontakters aktiviteter.
   Gratulera din kontakt för ett nytt jobb eller årsdag på jobbet. Du kan också kommentera en artikel som personen nyligen har publicerat på LinkedIn.
 • Delade erfarenheter.
  Börja med något ni har gemensamt som tillexempel jobbat på samma företag, är med i samma grupp eller gått i samma skola.
 • Delade kontakter.
  Bygg nätverk genom att nämna någon som ni båda känner.

Du spenderar helt enkelt mindre tid på att komma på vad du ska säga och lägger mer tid på att ha konversationer.

Hur funkar conversion starters?

Du påbörjar ett meddelande via appen. Precis under där du skriver texten har du 4 ikoner, varav den ena är en glödlampa. Genom att trycka på den kommer du att få förslag på hur du ska börja ditt meddelande.

LinkedIn

Precis som alla funktioner på LinkedIn så rullas nyheter ut efterhand så har du ingen glödlampa får du avvakta en ny uppdatering.

Den här funktionen kommer säkerligen även till datorn. Glödlampan finns redan där men förslagen handlar mest om att gratulera personer till nya jobb eller födelsedagsgratulationer.

LinkedIn uppdaterade som bekant hela deras meddelandefunktion för drygt ett år sedan. Numera använder hälften av av medlemmarna möjligheten att skicka meddelande, varje vecka!

Den här funktionen är en del av en stor uppdatering för LinkedIn som skett under hösten. Bland annat har det släppts Open candidates som visar att du är öppen för nytt jobb utan att din nuvarande arbetsgivare ser det. LinkedIn Salery och möjlighet att annonsera vi InMail är andra nyheter på LinkedIn.

 

 

Vad tycker du om LinkedIn´s nyheter?

Linda Björck <<– Connecta gärna med mig

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Följ mig för fler bra tips om sociala medier:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *