LinkedIns nya funktion hjälper dig till nytt jobb

LinkedIns nya funktion Open Candidates hjälper dig till nytt jobb

En av LinkedIns nyheter är ”Open Candidates” som låter dig som jobbsökare bli synlig för rekryterare på LinkedIn. Du kan alltså i tysthet signalera att du är öppen för ett nytt jobb under tiden som du arbetar någon annanstans.

Funktionen ”Open Candidates” är tillgängligt för de flesta länder, via datorn, och kommer att rullas ut globalt inom kort, säger LinkedIn.LinkedIn open candidates

Vad är då Open Candidates?

Den nya funktionen låter användare signalera att de vill bli synliga för rekryterare men är synliga endast för de rekryterarna som använder LinkedIns premiumversion, Recruiter.

Det betyder att när rekryterarna letar efter kandidater får de en signal att en person letar efter ett nytt jobb och är öppen för att bli kontaktad för nya karriärmöjligheter.

Open Candidates är en del av LinkedIns stora uppdatering som även inkluderar en förbättrad ”Career Page” där företag kan marknadsföra sig själv och bygga sitt varumärke, så kallad employer branding.

Du når Open Candidates från fliken ”jobs” och ”preferences”. Har du inte fyllt i dina preferenser tidigare är det hög tid att göra det nu! Och tänk på att nya funktioner rullas ut löpande så det kan skilja på hur det ser ut på min bild här nedanför.LinkedIn open candidates

Alla tre nyheter presenterades under LinkedIns Talent Connect evenemang. Av dessa nyheter upplever jag att ”Open Candidates” är den mest intressanta.

En väldigt viktig funktion är att om du slagit på ”Open Candidates”, så kommer din signal endast att synas för rekryterare som inte är connectade med det företaget du arbetar på. Det innebär att om du letar efter ett nytt jobb så äventyrar du inte din nuvarande anställning. Du kan även dela din profil med rekryterare, helt privat.

Möjligheterna blir fler och LinkedIn utökar en av deras grundidéer, nämligen att vara en plattform för jobbsökare och rekrytering. Nu på ett enklare och mer diskret sätt. Dessutom, om funktionen används på det sätt som det är tänkt, kommer förhoppningsvis spam att minska.

Relaterad artikel: Nytt utseende och nyheter på LinkedIn

paid_jobs_career-pages_9_1-copy

Career Pages

En smalare men kraftfull förbättring skapas med tillägget Career Pages, som utökar förutsättningarn för LinkedIn att växa inom området rekrytering.

De nya sidorna adderar stöd för mer dialogbaserade rekommendationer och andra sociala funktioner till företagens rekryteringssidor. Detta skapar möjlighet att få fram företagets kultur, vilket ger en bättre bild än enbart en lista på jobb att söka.

Detta är en intressant vändning. Det indikerar betydelsen av en annan sajt, där anställda kan recensera företag, Glassdoor.

Det finns flera sajter som tillåter att människor gör en recension av arbetsgivare. Ungefär som Tripadvisor. Det här blir vanligare som jobbsökare att titta på vilket innebär att bedömingen av arbetsgivarens attraktivitet påverkas.

Relaterad artikel: 3 enkla sätt att söka på LinkedIn via appen

Vad hittar du om ditt företag?

LinkedIn vill alltså hjälpa företag att skapa sidor som ger kandidater en bättre förståelse för hur företaget är och om det är ett företag som du vill jobba i. Ett bra komplement till företagets beskrivning som man finner i jobbannonser och hemsidor.

Career Pages hämtar inlägg från befintliga anställda vars inlägg publiceras på LinkedIn tillsammans med utvalda profiler och andra personer från företaget, blandat med lediga jobb. Som jag förstår har du innehålls- och redigeringskontroll.

Min reflektion är, hur öppna kommer anställda vara med att ge en recension om sitt företag? Vad betyder det för personen som ger en dålig recension och vad innebär det för företaget?
Du som jag vet att det är många saker som påverkar i ett förhållande mellan arbetsgivare och anställda.

Precis som den nya Open Candidates funktionen kommer Career Pages vara tillgängliga till betalande företag, men en enklare version kommer vara tillgänglig gratis.

Relaterat inlägg: LinkedIn lanserar conversion tracking

LinkedIns introduktionsfilm för open candidates.

Vänligen klicka här och acceptera kakor för att titta på den här videon.

Inlägget är baserat från TechcrunchLinkedIns blogg och evenemang.

Vad tycker du om de här nya funktionerna på LinkedIn?


Linda Björck <<– Connecta gärna med mig

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

2 Kommentarer
 1. Tord
  Tord says:

  Tack Linda för din som vanligt väldigt tydlig konklusion och sammanställning av de nyheter som inväntas.

  Kan nog se fördelar med detta, men som du skriver så undrar ju vän av ordning och ärlighet vem som vill ge sin arbetsgivare en kritiskt negativt laddad recension.

  Personligen har jag nog svårt att inte visa hur jag känner mig i den anställning jag innehar gentemot min arbetsgivare.

  Tack än en gång…och allt gott till dig!

  Hälsar
  Tord

  Svara
  • Linda Björck
   Linda Björck says:

   Hej Tord,
   Vad roligt att du gillar inlägget. Varmt tack för din feedback och jag håller med dig gällande att recensera sin arbetsgivare. Ska bli spännande att se hur det blir.
   Vänligen Linda

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *