Hur du exporterar dina kontakter från LinkedIn

Så här exporterar du dina kontakter från LinkedIn

En fråga jag brukar få är om det går att exportera sina kontakter från LinkedIn även om man inte har ett premiumkonto (betalkonto). Ja det går, följ med så visar jag steg för steg hur du gör för att exportera information från LinkedIn.

#1 Logga in på ditt konto och gå in på “Privacy & Settings” som du hittar uppe i  menyn till höger, under fliken “me”.

exportera kontakter LinkedIn

 

#2 I fliken “privacy and settings” scrollar ner till “Getting an archive of your data”. Klicka på “change” och där har du två valmöjligheter. Innan du kan ladda ner någonting måste du skriva in ditt lösenord.

  • Fast file only
  • Fast file plus other data

Det som skiljer dessa åt är vilken information du får av LinkedIn. Om du väljer “Fast file only” innehåller den:

  • connections
  • contacts
  • recommendations
  • messages
  • profile information such as experience, education, and projects.

Du får sedan ett mail med en länk där du kan ladda ner ner informationen.

Relaterad artikel: Förbättra ditt flöde på LinkedIn

Om du väljer Fast file plus other data får du förutom ovanstående alla aktiviteter, foton och kontohistorik och det tar upp till 24 timmar. Här kan du läsa exakt vad du får och hur lång tid det tar att få informationen. Om du saknar något i listan kan du kontakta LinkedIn.

När du har klickat på “download” ser du att din förfrågan är påbörjad genom att det står “request pending” och “your data is being prepared for download.

#3 Du får ett mail till den mailadress du har angett på LinkedIn med en länk som innehåller den “snabba” nedladdningsbara informationen. Det här mailet brukar ta ungefär 10 minuter att få.

exportera kontakter LinkedIn

#4 Från mailet, klicka på länken och du kommer tillbaka till “privacy & settings”. Här klickar du på “download” för att ladda ner en zip-fil med dina kontakter och annan information som du har begärt.

#5 När du öppnar filen så är det den csv-filen som heter “connections” som är intressant då den innehåller alla dina kontakter med deras epost, företag och nuvarande position. Den här filen kan du sedan använda för att uppdatera din databas eller CRM. De andra csv-filerna är mest kopplade till din LinkedIn-profil.

CSV LinkedIn exportera kontakter

 

#6 Du får ett andra mail inom 24 timmar som innehåller ännu mer information, bland annat dina aktiviteter på LinkedIn.

Varför ska du exportera dina kontakter från LinkedIn?

#1 Full överblick av dina kontakter

Du har säkert kontakter både här och där. I telefonen, på Facebook, i ett CRM-system och på LinkedIn. Genom att ladda ner informationen kan du få bättre kontroll över dina kontakter genom att ladda upp filen och importera kontakterna på en plats.

Fundera på:

  • hur stort ditt nätverk är på LinkedIn jämfört med din nuvarande databas?
  • vad innebär det för dig att få bättre kontroll på ditt nätverk?

#2 Segmentera dina kontakter

Oavsett varifrån dina kontakter kommer ifrån så se till att du segmenterar de ordentligt. Förhoppningsvis gör du det redan med taggar eller anteckningar på dina befintliga kontakter.

#3 Anpassade meddelande

Om du har segmenterat dina kontakter på ett bra sätt kan du nu skicka anpassade meddelande. Som du vet finns det inte ett meddelande som passar alla, speciellt inte i sociala medier. Förhoppningsvis skickar du inte samma meddelande på Facebook som på LinkedIn. Anpassa istället ditt meddelande till en specifik målgrupp. De kontakter du har exporterat från LinkedIn är troligtvis mer av en professionell karaktär, och ditt budskap bör följa den linjen.

Över till dig, kommer du att exportera dina kontakter från LinkedIn?


Linda Björck<<– Säg Hej på LinkedIn linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

Smartbizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *