Hur du gör inlägg på Instagram direkt via webbläsaren

Nu kan du göra inlägg på Instagram utan att använda appen!

I veckan släppte Instagram en efterlängtad nyhet. Äntligen går det att göra inlägg utan att behöva använda deras app. Det här kommer att hjälpa många och främst större företag och organisationer som har bilderna samlade på en plats som exempelvis Dropbox, iCloud Drive eller ditt bildbibliotek. Självklart kan du även ta en ny bild och ladda upp.

En hel del Instagrammare använder också en bättre kamera än den som finns i telefonen. Nu kan de enkelt ladda upp bilderna direkt från datorn och kommer spara tid med detta förenklade arbetssätt.

Instagram växer i en rasande fart och har nu passerat 7oo miljoner användare. Det här är en bra utveckling och nyheterna kommer i samma snabba fart.

Som du ser på bilderna jag har tagit kan du alltså via din telefon eller läsplatta göra inlägg direkt när du surfar in på www.instagram.com – utan att använda appen.

Det som du fortfarande måste göra via appen är:

 • ladda upp video
 • använda filter
 • Stories
 • sända direktmeddelande

Psst – Du följer väl mig på Instagram? Korta enkla tips samt då och då även utlottning av konsultationer 🙂

1) Surfa in på www.instagram.com via mobil eller läsplatta

Inlägg Instagram webbläsare

inlägg Instagram webbläsareinlägg Instagram webbläsare

 

<– 2) Välj bild -> 3) Skriv text & dela –>

 

 

 


 Avancerat Instagram-tips

Enligt en artikel från CNET kan du även ladda upp bilder direkt till Instagram via din dator. Du gör det genom att använda ”developer tools” hos Chrome och Safari.

Exempel i Chrome, öppna ett inkognito-fönster och gå till > View > Developer > Developer tools. En sidomeny kommer upp med ett kod, den ska du ignorera. I toppen på sidomenyn ska det finnas en ikon som ser ut som en telefon och den ska du klicka på. Sedan går du till Instagram.com, logga in och klicka på kameraknappen i nederkanten på skärmen och nu kan du ladda upp ett foto från din dator.

Avancerat tips nr 2

Installera en “user-agent extension” i Chrome och du kan lura Instagram till att det är en mobilversion som du använder, fast på din dator. Installera och välj iOs eller Android från menyn och sedan surfar du till Instagram.com. Nu ser Instagram-sidan ut som på telefonen, inklusive en knapp för att ladda upp fotot.

Över till dig, kommer du att börja göra inlägg på Instagram via datorn?


Linda Björck<<– Säg Hej på LinkedIn linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

Smartbizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

Prenumerera på nyhetsbrevet!
Gör som många andra, prenumerera och få senaste nytt till din mail hur du får bättre resultat med företagets marknadsföring och optimerar närvaron i sociala medier och på LinkedIn.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.
2 Kommentarer
 1. Emma Zetterholm
  Emma Zetterholm says:

  Herregud det fungerar! Men det var lite svårt att lista ut. Ikonen som ska se ut som en telefon är mer en smartphone + en surfplatta i bakgrunden. Har nu laddat upp mitt första foto till mitt nyöppnade Insta-konto för min blogg. Synd bara att man inte kan använda filtren!

  Svara
  • Linda Björck
   Linda Björck says:

   Yes! Vad roligt Emma att du fick det att funka 🙂 Jag håller med dig om att det är synd att det inte går att använda filtren, som det är nu – men vem vet vad det kommer för nyheter i morgon?!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *