3 bra inställningar på LinkedIn som visar det du vill

3 bra inställningar på LinkedIn som visar det DU vill

Det finns flera bra och viktiga inställningar på LinkedIn som många missar eller inte känner till. Här bjuder jag på några tips som har underlättat för mig, hoppas att de gör detsamma för dig!

#1 Jag får mail från alla grupper jag är med i

Du kan enkelt ändra i inställningarna och själv bestämma vilka grupper som får skicka mail till dig. Fundera på vilka mail är det du läser och vilken grupp som verkligen har bra inlägg & diskussioner. Ställ dig även frågan – om du missar något från denna grupp, hur påverkar det dig?

Så här gör du:
Gå in under inställningar  -> Grupper, företag och applikationer -> välj hur ofta du vill få e-postsammandrag

LinkedIn_tips_smartbizz

2# En person lägger oseriösa, irrelevanta eller för många inlägg

Vi har alla personer i vårt nätverk som använder LinkedIn som Facebook eller Twitter. Kanske är det så enkelt att personen har missförstått att användare på LinkedIn inte vill se bilder på hundar, maträtter eller få upprepad reklam om vad personen säljer. Det finns även de personer som bara ”pumpar” ut inlägg på inlägg vilket blir ganska tröttsamt. Satsa istället på bra innehåll, så kallad content marketing och du får säkerligen både fler kommentarer och delningar.

Relaterat inlägg: 6 sätt att synas mer på LinkedIn

Så här gör du:
När du ser ett inlägg i ditt flöde för markören över inlägget och uppe till höger kommer det upp ”dölj”. Tryck på dölj så slipper du se fler inlägg från den personen. Tycker du att en person spammar så kan du helt enkelt ta bort personen ur ditt nätverk.

#3 Alla ser att jag uppdaterar min profil

Om du håller på att uppdatera och ändra i din profil så hamnar det automatiskt i ditt flöde och om du håller på att uppdatera hela din profil så blir det ett antal inlägg. Säkerligen har du sett detta, en person som har ”fått” nytt jobb fast du vet att personen är kvar på företaget… Det beror på att personen har uppdaterat sin erfarenhet utan att stänga av aviseringen. Du kan stänga av detta och jag brukar rekommendera att den är avstängd, men kom bara ihåg att ändra när det är något du verkligen vill berätta! Är det viktiga uppdateringar såsom en utbildning eller nytt jobb så är det bra att visa det för ditt nätverk.

Relaterat inlägg: 6 sätt du kan öka ditt nätverk på LinkedIn

Så här gör du:
Gå in under inställningar -> Profil -> aktivera/inaktivera dina aktivitetssändningar

Lycka till och har du några frågor så ställ dem gärna här i bloggen.

linda_björck_smartbizz_linkedin

Linda Björck <<– Connecta gärna med mig 

Social media manager – LinkedIn-specialist

Smartbizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *