Årets LinkedInprofil 2022

Årets LinkedInprofil 2022

Tredje upplagan av årets LinkedInprofil är nu avklarad. Precis som förra året börjar det med en nominering där vem som helst har möjlighet att nominera en person till årets LinkedInprofil. Nomineringen skedde på LinkedIn i ett inlägg på Tomas profil.  Och även detta året var det riktigt bra personer som blev nominerade.

årets linkedinprofil 2022

Nästa steg var att jag & Tomas gick igenom alla nomineringar, kikade på deras profiler, aktiviteter och vad de faktiskt bidrar med på LinkedIn. Utifrån detta valde vi ut 4 personer som gick till final. Årets fyra finalister bidrar till mycket på LinkedIn men det handlar inte om att ha flest följare eller högst engagemang utan dessa finalister bidrar på olika sätt på LinkedIn.

Finalisterna i årets LinkedInprofil 2021

Finalisterna avslöjade vi i en live-sändning på LinkedIn, ett stort grattis till:

finalister årets linkedinprofil 2022

Dessa personer bidrar mycket på LinkedIn – på olika sätt.

Markus är affärsutvecklare och föreläsare. Han pratar om ett viktigt ämne, psykisk ohälsa. 2018 gick han in i väggen och delar med sig för att hjälpa andra.

Anna är författare och föreläsare som berör med kunskap om hjärnan på ett sätt som gör skillnad för människor. Hon kopplar forskning om hjärnan till tre områden; ledarskap, pedagogik och personlig utveckling.

”Många vet inte hur de ökar inflytandet över sina liv. Jag utbildar människor om hjärnan. Det ger dem större inflytande över både sig själva och andra.” – Anna Tebelius Bodin

Sabina har en passion för att göra tekniken så pedagogisk som möjligt för alla. Hon uppskattar tekniska nyheter och delar gärna med sig av smarta funktioner, tips och trix om just teknik.

Björn är en UX-nörd som axlade rollen som VD för PixelPappa med syfte att positionera PixelPappa som den främsta leverantören av Gamification, UX, CX och design. Han delar med sig av sina erfarenheter, postar innehåll med en personlig twist som ger högt engagemang.

Grattis till alla finalister och följ gärna dessa fyra personer på LinkedIn!

resultatet årets linkedinprofil

Du röstade fram årets LinkedInprofil

Och vem är bättre på att utse vinnaren än du som är på LinkedIn. En öppen omröstning där vem som helst kunde rösta och där du röstade fram vinnaren. Här använde vi oss av formatet poll/omröstning för att alla som ville skulle kunna rösta. Fördelen är att formatet begränsar så att det endast går att rösta på en person.

Anna drog snabbt ifrån och trots att alla fiskade röster så tog hon segern.

Stort tack till dig som röstade, i år var det hela 1330 som röstade. Och efter Anna var utsedd till årets LinkedInprofil presenterades det i två inlägg på LinkedIn, ett dokument och ett bildinlägg.

Alla fiskade röster

I en tävling gäller det att tänka smart, och alla fiskade röster, och gjorde egna inlägg. Även detta året var det mycket pepp & kärlek mellan finalisterna.

Vinnaren får medverka i ett avsnitt i LinkedInpodden, i en livesändning med mig, i den här bloggen och alla finalisterna får dessutom mycket synlighet på LinkedIn. Här kan du lyssna på intervjun med förra årets vinnare, Johan Book.

Vem blir nästa års LinkedInprofil?

I november 2023 påbörjar vi åter igen arbetet med att utse 2023 års LinkedInprofil. Samma upplägg, du nominerar, vi väljer finalisterna och du röstar på din favorit. Håll utkik på LinkedIn och lyssna på LinkedInpodden där vi berättar när vi startar nomineringen! Här kan du läsa om årets LinkedInprofil 2021 och 2020.


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *