Nyheter för annonsering på LinkedIn från B2Believe

Nyheter för annonsering LinkedIn från B2Believe

Nyligen ägde LinkedIn B2Believe rum där det berättades om flera nyheter. Flera LinkedIn-experter och branschledare samlades i San Francisco för att dela insikter och perspektiv på framtiden för B2B-marknadsföring. Det pratades om marknadsföringsstrategier och såklart, nyheter för LinkedIn. Det som presenterades byggde på tre spår: kreativitet, identitet och mätbarhet.
Nyheter_annonsering_LinkedIn_B2Believe
Det var 5 spår:
  • The Power of Promise MakingHow can marketers put promise making into practice?
  • Shaping the Future of B2B Together: LinkedIn Ads Product Roadmap
  • Pushing Creative Boundaries: A Conversation with Ben Stiller
  • Fireside Chat with Michael Park, CMO at Service
  • Marketing in Today’s Macroeconomic Climate

B2Believe_LinkedIn_Nyheter

Andra nyheter från LinkedIn

LinkedIn har berättat att de släpper en serie med nya produkterbjudanden. Detta för att främst hjälpa företag inom B2B, att få ut mer av sina marknadsföringsinsatser på plattformen. Det är en del av LinkedIn’s strategi att engagera varumärken inom B2B och att driva på reklamutgifter, mitt i den ökande ekonomiska osäkerheten.

Under LinkedIn’s första B2B-marknadsföringsmöte, B2Believe, berättade de om flera nya funktioner som bl.a inkluderar sätt att mäta samt nya annonsformat som syftar till att förbättra mätningen av kampanjer. Det inkluderar följande:

Revenue Attribution Report

Den här nya sättet att mäta ger en mer detaljerad inblick i hur kampanjerna påverkar intäkterna. Det syftar till att hjälpa marknadsförare att bättre förstå affärseffekterna av deras initiativ.

Utvecklingen kommer att vara särskilt välkommen för marknadsförare som behöver kommunicera avkastning på investeringar på ett lättförståeligt språk. Och med den här rapporten kommer det att gå att få kampanjdata direkt in i ett CRM-system.

Relaterad artikel: Hur dyrt och vad kostar det att annonsera på LinkedIn?

Brand Safety Hub

Denna nya plattform, skapad i samarbete med mediemätnings- och verifieringsföretaget DoubleVerify. Det syftar till att ge B2B-marknadsförare värdefulla insikter om var de kan och visar annonser för att hålla koll på lämplighet och säkerhet.

Brand Safety Hub innehåller en lista över tredjepartsutgivare som kan hjälpa till att skala B2B-kampanjer. Inom navet kan användare också prioritera specifika typer av innehåll som passar deras varumärke och använda en rad anpassade kontroller för att ta reda på var deras kampanjer visas med LinkedIn Audience Network.

Utbildning Linkedin marknadsföring

3 kommande nyheter & format för annonsering på LinkedIn

Under sessionen, LinkedIn Ads Product Roadmap, gavs en inblick i hur LinkedIn planerar att skapa fler verktyg för B2B-marknadsförare. VP of Product Management, Gyanda Sachdeva nämnde  även dokument-annonser. Det är inget nytt men är väl värt att titta lite extra på.

Nyheter_annonsering_LinkedIn

Marknadsför medarbetares inlägg (Promoted employee posts)
Det här är riktigt intressant, att kunna sponsra individuella medarbetares inlägg direkt från företagssidan. LinkedIn berättade att det snart kommer att gå att göra och de försöker hjälpa B2B-varumärken att driva mer engagemang och, hjälpa till att ”humanisera” varumärken.
Det här knyter ytterligare ihop företaget och medarbetarna på LinkedIn vilket är väldigt intressant. Det har funnits sätt att gå runt detta vilket jag har sett att bl.a Justin Rowe har testat.

Click to Message-annonser (Click to Message Ads)

Med nya ”klicka & prata” annonser kan en potentiell kund helt enkelt klicka på annonsen de ser för att börja en konversation med företaget. För varumärket sätter den här typen av annonser kunden först och gör det möjligt för marknadsförare att anpassa sina strategier. Messegs ads (tidigare sponsored inmail) finns men är stoppat i EU.   https://business.linkedin.com/marketing-solutions/message-ads 

Konversationsannonser (Conversation Starter Ads)

Dessa annonser prioriterar betalda meddelanden till användarna för att bara visa de meddelanden som är mest relevanta för dem. Detta syftar till att hjälpa till att säkerställa att B2B-varumärken inte slösar bort annonsutgifter och får kontakt med rätt potentiella kunder. OBS! Detta format kommer ej att finnas tillgänglig i EU!

Ytterligare nyheter för företagssidor på LinkedIn

Sedan LinkedIn släppte nyhetsbrev för företagssidor har de ytterligare utvecklats och indexeras av Google. Nu lägger de till fler funktioner för att bli mer sökbara på webben och lanserar titlar, beskrivningar och taggar för sökmotoroptimering (SEO). De säger även att de arbetar med att förbättra möjligheten att söka på produkter och produktsidor. Det kan hjälpa fler företag att få kontakt med potentiella köpare.

Att som företag använda nyhetsbrev på LinkedIn är ofta något jag rekommenderar under mina utbildningar i LinkedIn. Men det ska *inte* ersätta ett eget nyhetsbrev eftersom där äger du all datan själv.

Relaterad artikel: 7 nyheter för företag på LinkedIn

Vad innebär detta för dig som marknadsförare?

Att LinkedIn fortsätter att utvecklas märks tydligt. Under året har de släppt många bra funktioner och snart lanseras ännu fler nyheter.  Fler funktioner inom LinkedIn’s väggar visar att de verkligen vill vara en plattform att räkna med, framför allt inom B2B.

Fördjupning och artiklar kopplat till LinkedIn’s senaste nyheter


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *