Använd LinkedIn som ett enkelt CRM

Använd LinkedIn som ett CRM-system

Visste du att du numera kan använda LinkedIn som ett enkelt CRM-system?
I inlägget visar jag dig hur du går tillväga, och det bästa är att man behöver ej vara connectad med en person för att spara dennes profil!
Om du ej ser denna funktionen så ändra dina språkinställningar till engelska genom att gå in under inställningar, välj språk och därefter engelska.

OBS! Den här funktionen är flyttad och ingår numera i Sales Navigator som är premium (betalversion).

Hur gör du?

Gå in på en persons profil och strax under profilbilden får du upp en stjärna. Är du redan med i personens nätverk så finns även en text med ”relationship”.
Om du inte är connectad med personen och trycker på stjärnan kan du ändå välja att spara personens profil till dina kontakter och lägga påminnelser, tagga personen och skriva noteringar. Edit – den här funktionen är tyvärr borttagen!

På nedan bild har jag sparat en person i mina kontakter och på bilden syns de olika alternativen som jag kan välja att använda.
Kom i håg att spara när du har gjort de noteringar du önskar!

 

save_contact_LinkedIn_crm

 

Om du är connectad med en person så är det bara små skillnader på vad du kan göra. Du ser vilka taggar du använder på personen och du kan också söka direkt efter samtliga personer i din kontaktbok som är taggade med samma ord. I det här fallet kan jag direkt söka efter alla som jag har taggat med ”friends”.

Relaterat inlägg; Hur du taggar dina kontakter på LinkedIn

Även här kan du skriva anteckningar, påminnelser osv och precis under save-knappen syns även historiken som jag har med den här personen.

 

linkedin_crm

När du sedan går in under dina ”connections” (nätverk) så har du flera val på hur dina kontakter ska visas.
Under fliken ”sort by” har du 4 val och här har jag valt ”new” samt filtrerat på ”all contacts” (alla kontakter). Med detta valet får jag upp alla personer som finns i min kontaktlista, alltså även de som jag endast har sparat som en kontakt.

 

contacts_linkedin

 

När vi ändå är inne på kontakter så finns här flera bra val och sökalternativ.
Du kan bl.a sortera på för- eller efternamn och därefter välja vilken bokstav du vill ska visas samt välja ”all contacts” (alla kontakter)  eller bara ”connections only” (kontakter). Utöver det kan du exempelvis söka på taggar, företag och titel.
Härifrån kan du också genom att trycka på taggen ”friends”, som jag har taggat Annika med, och får då direkt upp alla kontakter med samma tagg. Det går även att lägga till fler taggar så se till att du funderar ut vilka taggar du vill använda!
En extra liten bonus är att jag också ser när vi senast var i kontakt med varandra.

 

tag_Linkedin_contacts_crm

 

 

Berätta – använder du taggar?

Lycka till

Linda Björck <<—- Connecta gärna med mig 

linda_björck_smartbizz_linkedin

SmartBizz AB

Social media manager
LinkedIn-expert

Smartbizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *