7 tips som bygger ditt företag under lugna perioder

7 tips som bygger ditt företag & personliga varumärke under lugna perioder

Sommar, sol och ledighet. En regnskur ibland? Passa på, lägg några timmar här och där och beta av listan här med tips. Det kommer hjälpa dig bygga ditt företag och personliga varumärke. Det enda du behöver är en internetuppkoppling så fixar detta från sommarstugan, stranden eller fiket.

7_tips_som_bygger_ditt_företag_smartbizz

#1 Uppdatera dina profiler & konton

Gå igenom samtliga profiler och konton som du har skapat i sociala medier. Stämmer informationen fortfarande? Utnyttjar du det utrymme som du får använda t ex stora bilder på LinkedIn, Twitter och Facebook? Är bilder och beskrivningar uppdaterade? Följer ditt företag andra sidor på Facebook? Gå igenom dessa så de är aktiva och delar intressanta inlägg.
Stäng ner de konton du ej är aktiv i och som du inte bevakar eller har nytta av. Bättre att fokusera på ett fåtal kanaler och bli riktigt bra där!
Gör en lista över dina konton, gå igenom dem och se hur det ser ut. Ställ dig följande frågor:

 • Attraherar du rätt följare?
 • Lägger du inlägg på rätt tidpunkt?
 • Hur ofta gör du inlägg i varje kanal?
 • Får du den effekten du vill ha av dina inlägg?

Relaterad artikel: Så här uppdatera du din LinkedIn-profil

#2 Vad delar du i sociala medier?

Handen på hjärtat, vad är det du delar i dina kanaler? Det här är viktigare än vad du tror för att bygga din trovärdighet. När du ändå håller på att gå igenom dina konto och profiler, kika även igenom dina tidigare inlägg. Stämmer de överens med det du säger dig vara expert på eller har du inlägg som handlar om något helt annat.

Relaterad artikel: 12 vanliga misstag företag gör i sociala medier

#3 Uppdatera din hemsida

Gå igenom alla dina sidor på din hemsida. Företag utvecklas och förändras. Återspeglar du rätt ditt utbud av produkter och tjänster? Kan du bättre visa upp innehållet i de kurser och det material som du erbjuder? Finputsa texter och layout. Utvärdera att börja med en mobilanpassad version om du inte redan har det. Se till att det finns delningslänkar och att det är enkelt att följa dig och företaget i sociala medier.
Även om du själv ej kan uppdatera din hemsida så gör en åtgärdslista på vad som ska ändras.

#4 Lär dig något nytt inom ditt område

Själv är jag lite nördig och lyssnar på podcast varje vecka, läser flera blogginlägg om dagen, slukar mängder med böcker och är aktiv i grupper inom mitt område. Förutom att jag lär mig nya saker hela tiden så bygger jag också mitt varumärke genom att skapa mig en expertroll. Använd Google Alerts eller sök på en hashtag på Twitter eller Facebook för att hitta inlägg om just ditt ämne eller i relaterade områden. Det finns mycket på nätet och en stor del är gratis.

 • Vilka grupper kan du gå med i?
 • Vilka bloggar & podcasts kan du börja följa?
 • Vilka nya böcker har det kommit inom ditt område?

Relaterad artikel: Läsvärda böcker inom marknadsföring och försäljning

#5 Skapa innehåll till kommande inlägg

Att använda en så kallad redaktionell kalender hjälper mig väldigt mycket. Där planerar jag inlägg, var de ska delas, när de ska delas och när jag ska återpublicera ett inlägg. Exempelvis kan det vara andras inlägg som jag har kuraterat, egna inlägg eller tips om läsvärda inlägg. Sätt dig ner och brainstorma innehåll som du vill dela med dig av. Återanvänd dina egna inlägg, skriv om det och lägg det i kalendern. Du kan exempelvis använda Trello för detta. Här kan du läsa mer om bra verktyg. Passa även på att skapa eller gör om ditt bonusmaterial, kanske är det en pdf som du vill ge bort till dina kunder eller en speciell kunskap du vill ge till dem som skriver upp sig på ditt nyhetsbrev. 

Relaterad artikel – Hur du skapar bra innehållsmarknadsföring

#6 Hitta nya vinklingar

Bygg på ditt inspirationsförråd, titta utanför ditt vanliga område. Bra idéer är ofta lätta att förstå i efterhand, men det är en helt annan sak att komma på idén. Poängen är att utsätta sig för andra upplevelser och intryck. När du ger hjärnan ny och annorlunda information så skapar du utrymme för nya kombinationer av det du redan vet och det nya.

Relaterad artikel: 13 sätt du kan återanvända ditt innehåll för ökad räckvidd

#7 Gå igenom dina mål

Gå igenom dina tidigare satta mål. Hur ligger du till jämfört med de målen du har satt upp?
Kika på din budget, hur ligger du till där och hur ska din budget vara för kommande perioder? Var dina mål rimligt satta och mätbara?

Vilka mål kan du sätta för de kommande 12 månaderna?
Hur kan du bryta ner det i mindre mål?

Relaterad artikel: Hur du sätter SMARTA mål

Berätta – vilket är ditt bästa tips?


 linda_björck_smartbizz_linkedinLinda Björck <<– Connecta gärna med mig på LinkedIn  
Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

Twitter
LinkedIn
Facebook

 

 

2 Kommentarer
 1. Leif Olsson
  Leif Olsson says:

  Dessa 7 tips gäller inte bara för företagare, med lite justeringar så gäller de alla som är aktiva på sociala medier. Även om man inte är det så gäller dessa tips, hur vill du utvecklas i din roll på jobbet, hemma bland vänner. Mycket värdefullt att då och då stanna upp och stämma av och sommaren är en lämplig tidpunkt.

  Svara
  • Linda Björck
   Linda Björck says:

   Tack Leif, visst är det så att tipsen passar fler än bara företagare. Enkla tips att justera, precis som du skriver!

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *