Hur du skapar bra innehållsmarknadsföring | Content marketing

Hur du skapar bra innehållsmarknadsföring | Content marketing

Har du funderat på hur du kan skapa bra innehåll till din hemsida och sociala medier? Content marketing är och har varit ett viktigt begrepp de senaste åren.

När jag satt i bilen på väg hem från ledigheten lyssnade jag på en podcast från Social Media Examiner. Detta avsnitt handlar om hur man skapar bra innehållsmarknadsföring, sk ”content marketing”, som får bra spridning och genererar fler leads via sociala medier.

Relaterad artikel: 7 steg till content marketing

Gästen i avsnittet är Jason Miller, författare till boken ”Welcome to the Funnel”, och är senior manager of content på LinkedIn marketing soloutions.

Avsnittet handlar om hur man på ett enkelt sätt får fram bra innehåll i sin marknadsföring som genererar leads. Många med mig bloggar och letar nya ideér och uppslag till nya blogginlägg när man i själva verket kan återanvända och skriva om sina egna inlägg.

Relaterat inlägg: 13 sätt du kan återanvända ditt innehåll som ger ökad räckvidd

“The beauty is that the content is already there, you just optimize it for different channels”

Använd influencers

Han pratar om vikten att inkludera ”influencers” i sin marknadsföringsstrategi och särskilt i innehållet.
När du börjar bygga upp din närvaro i sociala medier, fundera på hur du kan samarbeta med andra som syns och hörs bra i din bransch. Om du skapar innehåll där du inkluderar deras erfarenhet och använder det i din marknadsföring får du dessutom en förstärkning av trovärdigheten och undviker dessutom att prata för mycket om dig själv.

Ett exempel, du får en intervju med en ledande och intressant person inom ditt område. Personen får möjlighet att sprida sitt budskap och du får möjlighet att ge dina läsare/följare ett bredare relevant innehåll.

Använd content marketing som bränsle i din marknadsföring

När Jason började på LinkedIn ställde han sig frågan: Hur marknadsför jag LinkedIn på ett bra sätt?  Då skrev han en e-bok på 65 sidor, The Sophisticated Marketer’s Guide to LinkedIn och gav bort gratis! Hela idéen med boken var att samla in epost-adresser vilket är ett utmärkt sätt att få in kvalitativa leads.

Relaterad artikel: 7 sätt du kan utöka e-postlistan

Men det bästa tipset är att du tar dina egna inlägg och skriver om dem till nya inlägg. Han berättar att det första inlägget är som en kalkon och precis som du funderar ut nya maträtter med resterna så kommer du på nya inlägg. Det bästa är att du har redan innehållet, det gäller bara att anpassa det för olika kanaler.

Testa Slideshare

Jason pratar även om att använda Slideshare och att även där återanvända sina inlägg. Det testade jag för några veckor sedan. Ett av mina mest lästa inlägg på LinkedIn, 11 nycklar till succé i sociala medier gjorde jag om till en slideshare – nytt inlägg av gammalt innehåll som jag anpassade för en annan kanal.

Du kan alltid tagga personer i dina inlägg men du kan också ringa eller maila dem och förhoppningsvis delar de ditt inlägg – gör det enkelt för dem att dela!

Jag rekommenderar verkligen att lyssna på en podcast, gå in och leta upp din favorit och dela gärna med dig!

Över till dig, vad är ditt bästa tips gällande content marketing?


Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInLinda Björck

LinkedIn-expert
Social media manager

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Youtube
Spotify
Facebook
Instagram
Twitter

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *