4 gyllene tips om grupper på LinkedIn som tar dig till nästa nivå

Bygg upp ditt personliga varumärke genom att bidra i grupper på LinkedIn. Det är ett bra sätt för dig att naturligt öka din aktivitet och därmed öka din synlighet. Det finns grupper för de flesta intresseområde och ämne.
I detta inlägg bjuder jag bl.a på riktigt bra tips för att lättare hålla koll på dina inlägg.

Det absolut viktigaste innan du blir aktiv är att du har en uppdaterad och komplett ifylld profil. Läs här hur du skapar en profil som sticker ut.

Som mest får man vara medlem i 50 grupper och jag rekommenderar att du väljer ut ett fåtal relevanta grupper att börja med. Gå in under sökfunktionen längst uppe på startsidan. Genom att trycka på symbolen till vänster om sökrutan kan du välja att enbart söka på grupper.

#1 Håll koll på din gruppaktivitet

När du väl börjar bli aktiv i flera grupper blir det svårare att ha koll på vad du har delat med dig av för inlägg eller vilka inlägg du har kommenterat. Genom att gå in i en grupp och välja sök så hittar du flera möjligheter att sortera inläggen i gruppen.

Här kan du välja att sortera efter senaste aktivitet, administratörens val, diskussioner du startat, diskussioner du följer och inlägg som inväntar  godkännande.

LinkedIn_grupper_linda_bjorck_smartbizz

Är du medlem och aktiv i många grupper rekommenderar jag att du gör ett enkelt excel-formulär där du antecknar när, var och vilken aktivitet du har gjort och i vilken grupp. I inlägget här kan du läsa om hur du skapar din plan för sociala medier

 

#2 Ta kontakt med gruppmedlemmar utan att betala för InMail

Du kan titta på alla medlemmar genom antingen trycka direkt på “visa alla medlemmar” precis under toppdeltagarna på höger sida eller genom att gå in på “i” där du får upp mer information om gruppen och dess medlemmar.

Här hittar du även information om gruppen och gruppstatistik. Kika igenom statistiken för att skapa dig en bild om hur aktiviteterna i gruppen är, var medlemmarna finns och vilken yrkesroll medlemmarna har, på så sätt kan du även se om det är rätt grupp för dig!

Relaterat inlägg; 5 sätt att lyckas i grupper

De medlemmar som kommer först är dina 1:handskontakter och genom att gå fram någon sida så kommer du åt dina 2:a handskontakter.
Du kan välja mellan att:
-> föra muspekaren över profilbilden och får upp en ruta med 3 val, visa profil, skicka meddelande och skicka kontaktförfrågan
-> direkt under varje medlem kan du välja mellan; följ, skicka meddelande och skapa kontakt.

När du trycker på skicka meddelande får du upp en meddelande-ruta precis som när du skickar meddelande till dina kontakter.

LinkedIn_medlemmar_smartbizz_lindabjorck

 

Gillar du det du läser? 
Följ mig på LinkedInTwitter eller Facebook

Connecta med mig på LinkedIn

#3 Hitta personer utanför ditt nätverk

Om du är medlem i större grupper så har du säkert märkt att du bara ser ett visst antal medlemmar och de första 25 sidorna. Som alltid kommer dina 1:a handskontakter först men genom att använda sökfunktionen kan du komma åt fler personer och medlemmar i gruppen.

I exemplet så har jag sökt på försäljningschef men det går lika bra att söka på stad, företag, ämne eller vad det nu är som du söker efter.
Prova dig fram!

Även här kan du välja mellan att skicka meddelande, följa eller skapa kontakt.
OBS! Om du skapar kontakt med en person så se till att du personifierar ditt meddelande, ex; Hej Vi är med i samma grupp på LinkedIn och …..

LinkedIn_sök_grupper_lindabjorck

 

#4 Bli toppdeltagare

Genom att vara aktiv i grupper, både genom att kommentera och dela relevanta inlägg så kan du bli toppdeltagare. När du blir toppdeltagare syns du med bild direkt till höger när man går in i gruppen. På så sätt ökar du intresset för dig som person och får flera som går in och tittar på din profil. Detta bidrar till att bygga ditt personliga varumärke som kunnig och engagerad i ämnet.

toppdeltagare_linkedin_lindabjorck

 

 

 

 

 

 

Har du några frågor eller funderingar så kommentera gärna i inlägget.

Lycka till!

Linda Björck
Affärsutvecklare & Social media manager

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *