Hur du attraherar och konverterar besökare till betalande kunder | Inbound marketing

Hur du attraherar och konverterar besökare med inbound marketing

Letar du efter sätt att generera besökare till hemsidan? Och vill veta hur du kan konvertera dessa till betalande kunder?

När var senaste gången som du klickade dig vidare från en hemsida pga en annons som störde? Är du som jag och byter kanal när det är reklam på tv?

Då har du svarat på din egen fråga, traditionell marknadsföring fungerar dåligt idag.

Inbound marketing och outbound marketing

Om du som jag är en egen företagare är ansvarsområdet både stort och brett. Varje dag har jag olika hattar och jonglerar mellan en mängd olika arbetsuppgifter. Förutom allt annat som måste göras behöver jag också förstå de senaste marknadsföringstrenderna, oavsett om du är egen eller ansvarig för ett företags digitala marknadsföring.

Marknadsföringen har förändrats 

Marknadsföringen har förändras signifikant under de senaste årtionden. Traditionell marknadsföring och ”marketer-centric” metoder har fått lämna plats för en mer modern marknadsföring. Två exempel är den traditionella 4P-metoden och så kallad outbound marketing, dvs marknadsföring som stör personen du försöker nå. Det kan vara allt från kalla samtal till annonser i tv eller press och mässor.

Vill du lära dig mer? Gå min uppskattade heldagsutbildning,
marknadsföring i sociala medier, i Sthlm, Gbg & Malmö.

Men med möjlighet att blockera samtal och ha annonsblockerare på datorn innebär det att traditionell marknadsföring har svårt att nå fram. Det är då inbound marketing kommer till sin spets.

“Instead of one-way interruption, web marketing is all about delivering useful content at just the precise moment that a buyer needs it.” – David Meerman Scott

I stället för att du stör och irriterar en person med outbound marketing gör inbound marketing att personer hittar till just ditt företag. Här arbetar en marknadsförare på ett annat sätt med SEO, sociala medier, innehållsmarknadsföring, blogg och PPC för att leverera relevant och hjälpsamt innehåll. Läsvärt innehåll (content marketing) som hjälper personer att lösa ett problem samt att utbilda dem. Precis som namnet säger ”in” hjälper det alltså till att dra in besökare till din hemsida. Dessutom är det ett kundorienterad tillvägagångssätt som är lämpligt och anpassat för besökaren. Istället för att du skriker ut till en stor massa jobbar du alltså målinriktat med hjälpsam information.

Relaterad artikel: 7 steg till content marketing

Är du osäker på om det innehåll du har på hemsidan är relevant? Det vet du genom att du får ökad trafik, högre grad av engagemang och bättre leads.

Relaterad artikel: 13 sätt du kan återanvända ditt innehåll för ökad räckvidd

I nedan infograf från Branex hittar du grunderna för inbound marketing.

Deras tre grundsteg för inbound marketing och för att attrahera trafik är:

  • SEO
  • Pay per click
  • Marknadsföring i sociala medier

Sedan rekommenderar de följande för att konvertera besökarna till kunder:

  • Optimerade landningssidor med tydlig CTA & kontaktformulär
  • Marketing automation
  • E-postmarknadsföring

Relaterad artikel: 7 sätt du kan utöka din e-postlista

I infografen nedan framgår det att inbound marketing dubblar konverteringsgraden samt att 67% av B2B marknadsförare anser att det är en av de tre viktigaste komponenterna i marknadsföringsstrategin.

Ta en titt på din hemsida och sätt dig in i en besökares kläder. Hur ser det ut? Använd tillgänglig statistik för att veta vad du ska satsa mer på.

inbound marketing

Fördjupa dig med Hubspots guide om inbound marketing


linda_björck_smartbizz_linkedin

Linda Björck <<– Connecta gärna med mig på LinkedIn

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Följ mig för fler nyheter:

Twitter
LinkedIn
Facebook
Instagram

 

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Relaterad artikel: Hur du konverterar besökare till leads med inbound marketing […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *