De 9 bästa apparna till dig som är företagare

appar_smartbizzFör några veckor sedan fick jag detta meddelandet i min iphone.
När jag gick in i telefonen och tittade vad jag hade i den så var det över 7000 bilder och 216 appar!
216 appar – jag kanske använder kanske 25….
Så jag började rensa och här bjuder jag på tips på de apparna som jag har mest nytta av (och använder mest) som företagare.

Det här inlägget tog lite tid att skriva och var bra för mig att göra för jag fick verkligen rangordna mig själv och fundera på vilka appar jag verkligen använder.

Nu har jag dessutom rensat bort ett antal appar – för vem behöver 6st ”to do” appar?

#1 Evernote

Det här är min absoluta favoritapp. Här skriver jag allting, noterar från föreläsningar, möten och lägger in egna bilder, länkar etc.
Är du som jag att ideérna poppar upp hela tiden så skriv in dem i en ”idébank”.
Evernote gillar jag så mycket så jag har bloggat om det tidigare. Det du skriver i Evernote kommer du åt från alla dina enheter, såsom mobil, dator och platta. När du väl har börjat använda denna så kan du inte vara utan!

#2 Dropbox

Dropbox är en molntjänst där du kan ex kan lagra dokument. bilder, säkerhetskopior etc. Härifrån är det också enkelt att dela filer eller hela mappar. Man får 2BG gratis och kan få mer utrymme antingen genom att betala eller att bjuda in vänner att använda Dropbox.
En av de bästa molntjänsterna tycker jag och som du kommer åt från alla enheter.

#3 Hootsuite /Buffer

I Hootsuite och Buffer kan du hantera flera av dina sociala kanaler. Du kan lägga till Twitter, Facebook, LinkedIn och de klarar även företagssidor.
Skriv vad du vill, dela, schemalägg och kryssa i var det ska delas.
Funkar mycket enkelt och smidigt!
Här kan du läsa mer om skillnaderna mellan dessa

#4 Skype / Google Hangouts / Facetime

Skype var en av de första apparna för videosamtal. För mig funkar den riktigt bra och det enda som behövs är wifi-uppkoppling samt att den du ringer också har Skype installerat. Jag vill även tipsa om Google Hangouts där det är gratis för upp till 10 deltagare med video chat.  Utöver dessa har du även Facetime som har färre funktioner men funkar bra för enskilda samtal. Själv använder jag dem alla 3 beroende på tillfälle och mottagare. Som ett ytterligare tillägg finns Facetime, det fungerar på liknande sätt som de andra.
Här kan du läsa mer om skillnaden mellan Skype & Google Hangouts

#5 Trello 

En app för organisera sig och sina uppgifter underlättar mycket. Jag använder Trello för att sortera och skapa ordning bland ideér & projekt.
Trello är mycket lätthanterligt och ger en bra överblick. Du kan enkelt flytta uppgifter från tex ”att göra” till ”klart”. Det är också enkelt att bjuda in personer om du jobbar i projekt och då kan alla ändra och flytta uppgifter varefter de är klara – riktigt bra om du arbetar med flera personer och med en och samma uppgift.

Nedan bild från Trello.

trello

#6 Pocket

Här lägger jag allting som jag vill läsa senare. Det kan vara allt från artiklar till blogginlägg och inspiration till mina föreläsningar.
Du kan antingen spara direkt i Pocket eller skicka en länk dit via mail. Du kan även dela länkar med personer via mail eller direkt till andra Pocket användare. Jag har installerat ett så kallat ”bookmarklet” i min dator så när jag är inne på en sida så har jag snabb åtkomst till Pocket via en symbol direkt till höger om www-fältet (här har jag även Evernote, Buffer, Hootlet och Clearly)

#7 Keeper

Det finns en uppsjö av appar som hjälper dig att hålla koll på alla dina lösenord, kontonummer, pinkoder och kreditkortsnummer.
Keeper är en enkel app som löser detta.
Kan du tänka dig att betala $9.99/år så får du backup och synkning mellan alla dina enheter samt åtkomst från vilken dator som helst.

#8 Sociala medier

För snabb åtkomst till LinkedIn, Facebook, Twitter och WordPress har jag dessa appar installerade.
OBS! Länkarna går till iTunes!
Personligen saknar jag ett antal funktioner och brukar ofta surfa in på resp sida. Däremot funkar de bra om du snabbt vill dela, gilla eller kommentera något.

#9 Backup

Jag har redan gett fler än 9 tips  så här kommer ett generellt och viktigt tips – se till att du tar backup på din telefon, din dator och din läsplatta.
Har du en iPhone så kan du göra backup på 3 sätt:
– Via Itunes
– Via icloud
– Via en app
Här på wiki how kan du läsa mer om hur du gör med din iphone.

Lycka till och tipsa gärna om dina bästa appar.

Linda Björck <<– Connecta gärna med mig på LinkedIn

linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-specialist

Smartbizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook
Instagram

 

 

2 Kommentarer
  • Linda Björck
   Linda Björck says:

   Tack Fredrik – kul att du gillade artikeln! Hoppas du fick några nya tips som du får användning av.
   Vänligen
   Linda

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *