6 tips på hur du får fler följare på Facebook

6 tips på hur du får du fler följare på Facebook

Att Facebook är världens största land vet många. Konkurrensen är hård och många slåss om uppmärksamheten och för att få fler följare på Facebook. Hur gör man då och vad krävs för att få företaget att synas på Facebook?

Fler följare Facebook

1. Var konsekvent

Att göra inlägg då och då funkar dåligt. För att få ett bra resultat och för att synas på Facebook behöver du göra inlägg ofta, helst varje dag. Ibland till och med flera gånger om dagen. Att vara konsekvent är ett av de tipsen som många ger för att lyckas få fler följare.

2. Använd statistiken

Facebook har väldigt bra statistik om dina besökare och när de är aktiva på sociala medier. Om du kan pricka in bästa tiden som dina följare är online kan du också attrahera nya följare genom att studera statistiken och göra inläggen då. Du kan även titta på andra populära Facebook-sidor som är i samma nisch som du är – när gör de inlägg och vilken typ av inlägg får de effekt på?

Att göra inlägg när större delen av dina följare är online gör att sannolikheten ökar att de ser just ditt inlägg. När de gillar, delar eller kommenterar syns det i deras flöde vilket kan hjälpa dig få få fler följare.

3. Engagera din publik

Titta igenom de inläggen du har gjort och se vilka av dessa som har gett engagemang. Enklaste sättet att få engagemang är att bjuda in dina följare, ställa frågor och att svara på deras kommentarer. Genom att ställa frågor kommer engagemanget att öka.

Håller du på att utveckla en ny produkt eller tjänst? Bjud in dina följare och låt dem vara med och påverka! Produkten är ju ämnad för dina kunder så vad kan inte vara bättre än att få höra deras åsikter?

Vad kan du låta följarna påverka?

  • Produktnamn
  • Bokomslag
  • Titel
  • Färg på en produkt
  • Bilder till en bok

Om du bjuder in dina följare för att tycka till skapar du ett intresse om den kommande produkten eller tjänsten. När du sedan lanserar din produkt har du redan skapat ett intresse vilket leder till högre engagemang och förhoppnings högre försäljning av produkten.

Exempel:

Susanne Hellman Holmström, kattexpert och författare, bjöd in sina följare på Facebook för att hjälpa till med att välja ut bilder till boken ”I huvudet på din katt”. Hon frågade även om de ville dela med sig av sina berättelser och vad deras katt betyder för dem. Hon fick ett jättestort gensvar och skapade ett intresse för boken, långt innan den hade kommit ut!

Relaterad artikel: 13 sätt att få högre engagemang på Facebook

4. Be om hjälp

Släng den där Jante-Fjante i väggen och våga be om hjälp. Fråga dina följare, eller snarare uppmuntra till att de ska dela dina inlägg. Den organiska räckvidden på Facebook är ganska låg och man säger att du når 3-5% av de som har gillat företagssidan. Har du personal, samarbetspartners eller andra ”ambassadörer”?
Uppmuntra till att de delar företagets inlägg.

Använd dig av tävlingar då och då där du utser en vinnare bland de som har delat eller gillat ditt inlägg. Se till att följa alla krav som finns gällande tävlingar på sociala medier. Se lotteriinspektionen regler för mer info.

Du gillar väl min Facebook-sida?
När du ändå trycker på ”gilla” – klicka på ”följer” och ändra till ”visa först” så du får ta del av alla tipsen!

Fler Facebook följare

5. Dela vad dina följare vill se

Var det länge sedan du tittade på Facebooks statistik-verktyg? Ta för vana att titta där varje vecka och lär dig förstå all information som du får.

Ser du något mönster? Vilka inlägg är mest populära?

Dela fler inlägg liknande de som populära, det är de som följarna vill se. Ha som målsättning att det ska vara proffsiga och relevanta inlägg som har någon koppling till företagets område.

Vill du lära dig mer?
Titta på vår heldagsutbildning – marknadsföring i sociala medier

6. Dela bilder och filmklipp

Om du tittar på några av de mest populära inläggen på Facebook så kommer du att upptäcka att flertalet är bilder eller filmklipp. Den här typen av inlägg får fler interaktioner (gillar/kommenterar/delar) vilket gör att Facebook-sidan får större synlighet och fler följare.

Relaterade artiklar:

5 steg för att lyckas med annonseringen på Facebook

Läsvärd artikel på engelska: Hur du skapar engagemang på Facebook.

Vad är ditt bästa knep för att få fler följare på Facebook?


Linda Björck linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

Twitter
LinkedIn
Facebook
Instagram

 

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *