Jannice Wistrand om sociala medier: Fake it til you make it

Fake it til you make it – Jannice Wistrand berättar om sin framgång i sociala medier

Denna veckan har jag intervjuat Jannice Wistrand som har Nordens största inredningsblogg inom Feng Shui. Hennes Instagramkonto har nästan 20000 följare. Här berättar hon om hur hon lyckats i sociala medier.

Jannice, när vi träffades för några år sedan så berättade du att du hade valt  bort Facebook. Nu har du en företagssida där. Hur kommer det sig?

Det var då, inte nu. 3,5 miljoner kikar på Kalle Anka, 4,6 miljoner kollar Facebook varje dag. Det går inte att skippa längre tyvärr. Superviktigt.

Berätta kort om dig själv, ditt företag och vilka kanaler du är med i.Jannice Wistrand sociala medier

Mitt namn är Jannice Wistrand, jag är utbildad civilekonom i grund och botten. Jag jobbade som marknadschef i många år innan jag bestämde mig för att byta bana och läste till certifierad inredare och feng shui konsult. Idag har jag mitt egna företag Add Simplicity AB. Driver Nordens största inredningsblogg på Sköna hem inom Feng Shui, föreläser i ämnet och jobbar med inredningskonsultationer, främst för företag. Bland mina kanaler är min blogg störst med ett snitt på 25-30 000 unika besökare i veckan.

Jag har ett Instagramkonto med  20 000 följare, en sida på Facebook, på Pinterest och en hemsida.

När du började med sociala medier, visste du då vilken kanal du skulle vara med i eller har du testat dig fram?

Absolut! Mitt mål var att starta en blogg där jag kunde marknadsföra mig, mina kunskaper och mitt företag. En gratis marknadsföring (om man inte räknar tiden). Det var ett sätt för mig att känna av marknaden, om det fanns en efterfrågan kring inredning och Feng Shui.

En arbetsplats ska spegla företagets affärsidé, visioner och hur de vill bli uppfattade.

Hur gick det till för att få följare och vad tror du är viktigt?

Som i alla sociala medier är det viktigt att synas och kommentera på andras sidor, så jag var flitig med det. Sedan försökte jag få intervjuer där jag syntes och kunde nå ut med min adress. Sedan är ju SEO det absolut viktigaste. Att lära sig detta i tidigt stadie hade jag önskat att jag hade gjort, men jag kan förmedla denna kunskap till andra som vill synas på sociala medier.

Att ha koll på sökoptimering, att veta vad som är aktuella sökord, sätta rätt titlar, döpa bilderna rätt etc etc är a och o för att folk ska hitta dig på nätet.

Tex i detta fall utomhusbelysning, och att vara unik. Idag finns det miljontals bloggar och instagramkonton. Det är hur viktigt som helst att vara unik och sticka ut. Att jag har en unik kompetens som Feng Shui konsult/inredare och marknadsförare, med kombination av färg och stilkonsult har gjort min blogg ensam i sitt slag.

Tips, boka biljett till Jannices öppna föreläsningar i Stockholm och Göteborg i höst.

Vilken strategi har du använt dig av?

Min strategi har hela tiden varit, fejk it until you make it. Att hela tiden finnas som ett stort företag, där det är vi och inte jag i texten. Att lägga pengar på en snygg sida, grafisk profil och affärsidé som inte ger vika. Ett hållbart koncept som fungerar på alla kanaler. Då får du en” fiskenät-effekt” på dina läsare, samlar in dem och når fram med ditt budskap.

Om du tittar på tiden du lägger ner i sociala medier, hur ser den ut i förhållande till analys av vad som fungerar och inte fungerar? Förändrar du tiden för dina inlägg, ändrar rubrik, hashtags eller byter kanal efter du har tittat på analysen?

Ja, detta har jag börjat göra mer på senare tid. Att ändra för att ligga högt upp på sökoptimering. Jag har också börjat analysera mer, men tyvärr har det inte funnits tillräckligt med tid. Helst av allt hade jag bara velat ta ett halvår till sociala medier och göra det komplett med SEO och analyser. Men jag har många andra projekt och inredningsuppdrag som måste göras. Bloggen, Instagram, Facebook och Pinterest är trots allt en av alla sysslor jag har.

CDON-GROUP

Uppdrag hos CDON Group

Vilka tjänster erbjuder du idag och fanns de med från starten eller har de växt fram pga efterfrågan?

Det är faktiskt samma. Jag har hållt mig till min affärsplan. Dock har jag fått dra ner på privatkonsulationer för att ge plats åt mer företagsjobb och samarbeten. Annars är det blogg (sociala medier), föreläsningar och inredningskonsulationer. Det är från sociala medier jag får alla mina jobb och så har det varit från första början. Nu får man så klart en del på rekommendationer av jobb jag gjort också utanför nätet.

Det är från sociala medier jag får alla mina jobb.

Om du tittar tillbaka två år, skulle du vilja ändrat på något?

Min bildbank, upplägg. Och tagit tag i SEO och analys tidigare.

Till sist, vad skulle du ge för råd till en person eller ett företag som vill bli framgångsrik i sociala medier.

Hitta något som gör dig unik. Skaffa en grafisk profil, kärnvärden och en tilltalande logotyp. Håll dig strikt till denna. Finns på de kanaler som framhäver ditt budskap. Jag höll på med twitter ett tag, men valde bort det då det är bilderna som är det viktiga för mig. Håller du på med texter kanske twitter är din grej. Och lär dig kunskap i SEO.

 

Varmt tack säger jag till Jannice för att du delade med dig av dina tips.

Gå gärna in och följ Addsimplicity på Instagram, Facebook eller läs hennes blogg.

————-

Linda Björck <<– Säg Hej på LinkedIn linda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-specialist

Smartbizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *