Bokrelease Boosta din business

Bokrelease av Boosta din business 

I torsdags hade vi bokrelease i Malmö för boken Boosta din business och boken har redan fått sin första recension:

”Genom att läsa hur andra kvinnor har lyckats, se vad de har gjort, hur de har överkommit hinder m.m. blir man som läsare mycket inspirerad. Detta är inte en regelrätt handbok men kan mycket väl fungera som en sådan. Alla kapitel är lättlästa och inspirerande och bildar tillsammans en gedigen helhet som mycket väl beskriver hur man kan göra för att öka företagets lönsamhet och framgång med rätt marknadsföringsmetoder.”
Louise Sverud (BTJ-häftet nr 23, 2015)

>>> Beställ boken Boosta din business <<<

varumärke_sociala_medier_smartbizzPå plats i Midzones fina lokal fanns vi fem skånska medförfattare och där vi även bjöd på en kortare föreläsning. Runt 40 personer kom till releasen och de fick vars en goodiebag samt möjlighet att köpa boken signerad. Det var ett trevligt evenemang och vi har fått väldigt fin respons i efterhand. Varmt tack!

Varje medförfattare föreläste och berättade om sina fem bästa tips kopplade till sitt kapitel i boken. Min föreläsning handlade om fem viktiga tips på hur du bygger ditt varumärke i sociala medier.

#1 Varför

Det här är grunden till din närvaro i sociala medier. Varför har du skapat ett konto i de kanaler du är med i?

#2 Mål och syfte

Vad är ditt mål och syfte med din närvaro? Många har satt mål på omsättning, antal kundmöte eller privata mål som exempelvis träning. Men ofta när jag pratar med människor så får jag höra att få har satt mål med sin närvaro i sociala medier. Sätt ett mätbart mål som hjälper dig se så du är på rätt spår.

Relaterat inlägg: 12 vanliga misstag företag gör i sociala medier

#3 Du delar med dig på rätt sätt, i rätt kanal

Ofta ser jag personer som korspostar mellan sina kanaler istället för att fundera på hur man når bäst effekt av sina inlägg i respektive kanal. Det som är vanligt är exempelvis att man har kopplat ihop Instagram med Facebook och det ser man tydligt då man använder ganska många hashtags på Instagram. Tänk på att använda relevanta hashtags och i rätt mängd. Använd istället verktyg som hjälper dig schemalägga dina inlägg för respektive kanal. Exempelvis kan du använda Buffer eller Hootsuite för detta.

Relaterat inlägg: Den ultimata guiden till hashtags

#4 Var aktiv

Det är lätt att starta konto men min rekommendation är att starta 2-4 konto där du blir riktigt bra och där du dessutom hinner med att vara aktiv i. Med aktiviteter menar jag allt från du gör egna inlägg, kommenterar andras inlägg, vara aktiv i relevanta grupper eller utökar ditt nätverk. Gör det till en daglig rutin att gå igenom alla dina kanaler.

#5 Ditt varumärke säger?

Om du tittar på dina tidigare inlägg, i alla dina kanaler – vad säger de om dig och ditt varumärke? Stämmer inläggen överens med det du säger att du är bra på? Vilka budskap sänder du ut? Avsätt tid och gå igenom dina tidigare inlägg och tänk på att skilja på privata och företagets inlägg.

bokrelease_boosta_din_business_smartbizz

Från vänster: Viktoria Sjöberg, Susanne Hellman Holmström, Petra Ariton, Linda Björck och Käthe Nilsson.

Linda Björck <<– Connecta gärna med mig 

linda_björck_smartbizz_linkedinSocial media manager –
LinkedIn-specialist

Smartbizz AB

Följ mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *