5 saker du behöver göra på LinkedIn

5 saker du behöver göra på LinkedIn

Äntligen tillbaka till jobbet efter en skön semester? Sommaren har säkerligen varit härlig men längtar du tillbaka till jobbet? Eller är det så att du vill ha ett annat jobb? Eller söker du efter nya kunder och samarbetspartners?

Då är det på tiden att du har koll på sakerna nedan. För du vet väl om att du blir googlad och att personer tittar på din profil?
Visar din profil det du står för? Ditt personliga och kompletta varumärke, eller, gjorde du den senaste uppdateringen på LinkedIn för 6 eller 12 månader sedan?

#1 Använd ett proffsigt foto

Det här har jag sagt förut och jag säger det igen, LinkedIn är annorlunda än Facebook. Här vill du visa din professionella sida, den du vill visa för dina kunder eller din tilltänkta arbetsgivare. Bilderna där du ligger på stranden eller dricker vin kan du använda på din privata profil på Facebook men inte på LinkedIn. Om du har möjlighet så anlita en fotograf annars be någon ta en bild på dig med en ljus bakgrund, gärna en ansiktsbild så man ser vem du är.

#2 Var aktiv

Jag och alla andra medlemmar på LinkedIn kan enkelt se vad du har lagt för inlägg samt dina kommentarer och gruppdiskussioner. Se till att dina inlägg, diskussioner och kommentarer stämmer överens med ditt varumärke och det du säger att du är bra på! Gå igenom din profil och titta på dina senaste inlägg – vad är det för något du har delat? Är det relevanta inlägg eller bara reklam? Om du använder exempelvis Buffer, hur ser dina inlägg ut?

5_tips_linkedin_smartbizz_

#3 Sluta prata om dig själv

Du har säkert mött den där personen som bara pratar om sig själv och sina produkter. De finns även på LinkedIn, som endast marknadsför sitt företag, sina tjänster och sina artiklar. Tänk istället på vilket mervärde du kan ge till dina kontakter och följare eller dela med dig av andras material.

#4 Bygg ditt nätverk

Det pratas mycket om kvalitet versus kvantitet. På LinkedIn är kvantitet oftast bättre men titta igenom profilen och fundera på om det ger något värde – innan du tackar ja. Börja med att ta kontakt med personer du känner, personer du har gjort affärer med och personer som du har träffat på event eller mingel. Du ska också underlätta och bjuda in till att andra söker upp dig genom att ha med din LinkedIn-länk i alla mail, på hemsidan och på visitkortet.

Relaterat inläggSå här skickar du en personlig förfrågan på LinkedIn

#5 Be om rekommendationer

Du har säkerligen hört andra prata om nya restauranger, lokaler eller butiker. Många gånger har du troligtvis, precis som jag, följt en rekommendation och testat den där maträtten eller butiken med bra service. Att ha en referens där någon annan berättar vad du är bra på säger mycket mer än om du själv säger att du är bra. I den här artikeln från Mashable framgår det exempelvis att 70% litar på en rekommendation från en vän.
Kom ihåg att ta bort rekommendationer eller uppdatera de som ej är aktuella längre. Du kan också välja vilka rekommendationer som ska visas på din profil.

Relaterad artikelHur du redigerar en mottagen rekommendation

Som alltid är både frågor och kommentarer hjärtligt välkomna!

Linda Björck <<– Connecta gärna med mig linda_björck_smartbizz_linkedin
Social media manager – LinkedIn-specialist
Affärsutvecklare

Smartbizz AB

Följ gärna mig:

LinkedIn
Twitter
Facebook

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *