6 tips för att nätverka smartare med din blogg

Nätverka effektivt med din företagsblogg

Använder du din företagsblogg för att nätverka med andra företagare och nå ut till nya potentiella kunder?
I inlägget kan du läsa 6 smarta tips om hur du använder din blogg för att nätverka ännu effektivare.

Denna veckan har vi en gästbloggare hos oss, Linda Hernestål da Silva. Linda hjälper företagare skapa smarta lösningar för digitala affärer. Här delar hon med sig av sina bästa bloggtips:

#1 Förbered din egen blogg

Innan du börjar driva trafik till din egen blogg så se till att den är redo. Kolla över vilket intryck den ger, vilka inlägg du har att visa upp, bilder, rätta eventuella stavfel, se till att din ”om mig” sida är uppdaterad och att det finns enkla sätt att kontakta dig på.

#2 Lämna kommentarer som leder till nya kontakter

Att lämna en kommentar på ett blogginlägg är ett bra drag. Där har du verkligen möjlighet till att visa upp dig mer och skapa en första kontakt. Några bra saker att tänka på när du lämnar kommentarer:

 • Använd Gravatar för att lägga till en bild vid din kommentar när du kommenterar på någon annans blogg. Gravatar är gratis och du kopplar en e-post adress till en bild. När du kommenterar och skriver in din email kommer den bild du valt upp. Du kan ha flera olika e-post adresser och bilder om du har olika hemsidor. Använd helst en bra bild på dig för ett mer personligt intryck.
 • Lämna bra kommentarer. Visa att du verkligen läst inlägget, lämna en givande kommentar. Tilltala gärna bloggaren och uppmuntra till att fortsätta en dialog om möjligt.

#3 Skriv ett responsinlägg

Detta fungerar extra bra om det finns någon bloggare du skulle vilja ha kontakt med men inte vet riktigt hur du ska göra. Notera bra inlägg du läst under veckan och länka till dem som du skulle vilja nätverka lite extra med. Skriv gärna ett responsinlägg, dvs ett inlägg som är ett svar eller fortsättning på deras inlägg. Om ditt bloggverktyg har trackback-möjlighet kommer bloggaren att bli notifierad om att du länkat till dennes blogg. Därefter kan du även maila bloggaren och berätta om ditt inlägg och att de gärna får länka till det om de finner det intressant.

blogga_smartbizz_socialamedier

#4 Gästblogga hos någon annan

Att gästblogga är ett väldigt bra sätt att nå ut till nya läsare. Där har du möjlighet att skriva om ditt ämne och samtidigt få läsarna nyfikna på vem du är. Kom ihåg att ha en bra introduktion om dig själv och en bra bild.

#5 Uppmuntra dina läsare till att kommentera

Precis som när du lämnar kommentarer på andras bloggar, så gynnar det både dig och dina läsare om de kan kommentera på din blogg. Gör det därför enkelt för läsaren att kommentera, se över ditt kommentarsfält. Ta bort eventuella förinställningar att man måste vara inloggad på ett visst ställe eller skapa en profil, det minskar bara chansen att någon ska kommentera. Ju enklare desto bättre.

#6 Uppmuntra till dialog

Avsluta gärna dina egna blogginlägg med en fråga eller uppmaning, ett call to action. Genom att fråga dem vad de tycker så uppmuntrar du till dialog och får dem att känna sig delaktiga. De är också mycket mer benägna att komma ihåg din blogg om de kommenterat. Ditt call to action kan även vara att be dem dela på sociala medier eller leda dem vidare till en säljsida där de kan köpa produkten du nämnt i ditt inlägg, om det är ett sådant inlägg.

Linda_hernestahl_dasilva_smartbizz_socialamedier_bloggVad är dina bästa tips för att nätverka effektivt med din blogg?

Linda Hernestål da Silva har hjälpt företagare att skapa smarta lösningar för sina digitala affärer i tio år. Grundare av Sveriges första online bloggkurs för företagare samt Bloggutmaningen. Det roligaste hon vet är när hon får brainstorma marknadsföring och ta fram nya strategier för företagare som behöver marknadsföringshjälp. Du hittar Linda på bloggsucce.se

 

Hoppas du gillade tipsen och som alltid är kommentarer hjärtligt välkomna!

Lycka till med ditt bloggande!

Linda Björck 

Välkommen att följa:

Smartbizz AB

LinkedIn
Twitter
Facebook

4 Kommentarer
 1. Linda
  Linda says:

  Vilka tips! Det är så lätt att man skriver på som vanligt och missar viktiga delar, som faktiskt inte alltid är så självklara men ändå lätta att göra. Denna sidan sparas i favoriter! 🙂 //Linda

  Svara
  • Linda Björck
   Linda Björck says:

   Härligt Linda, glad för att du gillade tipsen. Och du hittar ännu fler tips i bloggen 🙂
   Vänligen Linda

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *