Svårt att skriva inlägg till LinkedIn? Testa det här verktyget
Svårt att skriva inlägg till LinkedIn? Testa det här verktyget
Okej, vi har alla sett inlägget på LinkedIn med den nu ökända ”gråtande VD:n”. Ett inlägg som har väckt stor uppmärksamhet i media, har återigen fått strålkastarljuset riktat på den ”cringe-nivån” av LinkedIn-inlägg. Inlägg som ofta känns så konstgjorda, så iscensatta att de helt går emot sociala mediers etos. Men de har ett tydligt fokus på generera likes och engagemang, i motsats till att dela något innehåll med substans.
Förslag på texter till dina inlägg
Men som man säger på engelska, ”if you can’t beat them, join them” dvs om du inte kan vinna över dem så kan du göra på liknande sätt och ansluta dig till LinkedIns ”tänkfluencers”. Det innebär att du delar dina påstådda tankar om dina senaste händelser. Och isåfall kan den här nya appen vara något för dig. Dock vill jag redan nu säga att det blir ok men du måste ändå skriva om texterna, och känna dig bekväm med att dina inlägg är påhittade med hjälp av AI.
Som du kan se på bilden har utvecklaren Tom Orbach skapat en ”Viral Post Generator” för LinkedIn. Den använder maskininlärning, baserad på tusentals virala LinkedIn-inlägg, för att förse dig med anpassade textstycken för LinkedIn – kopplat till det du vill prata om.
För att skapa ditt eget inlägg till LinkedIn skriver du helt enkelt in vad du har gjort idag och ett inspirerande råd som du vill dela med dig av. Sedan väljer du den ”cringe-nivån” som du vill ha för ditt inlägg.
Du skriver in:
- Vad du har gjort idag
- Ett inspirerande råd
- Och väljer ”cringe-nivå”
Därefter kommer appen att ge dig ett färdigt viralt LinkedIn-inlägg, på engelska. Förslaget är baserat på en mängd inlägg, som har blivit virala på LinkedIn och som verktyget sedan har förvandlat till mallar.
Inläggen påminner om det som publiceras på LinkedIn
Det som slår mig är att dessa inlägg är ganska lika jämfört med de som faktiskt publiceras på LinkedIn. Många, framförallt engelsktalande influencers, använder sig av en speciell teknik för att skriva texter på LinkedIn. Det framgår tydligt att syftet är att du ska vilja läsa hela inlägget där första interaktionen är att klicka på ”läs mer”. Att skriva en text med flera tomma rader mellan den 1:a och den 2:a raden är också vanligt här i Sverige – med samma syfte, att få dig att klicka på ”läs mer”. Det är helt enkelt så att det triggar algoritmerna vilket en hel del har insett. Har du funderat varför vissa gör så, vet du nu svaret.
Relaterad artikel: 23 misstag som du ska undvika med ditt innehåll på LinkedIn
Går det att använda verktyget för att skapa ett bra inlägg?
Tja, du kan alltid skriva in nya ord och testa igen. Om du blir missnöjd med förslaget kan du visserligen fortsätta att köra verktyget igen och igen, allt för att hitta det ”perfekta” inlägget. Därefter kan du antingen ta en skärmdump som du postar som ett vanligt bild-inlägg, med text på engelska, vilket då även inkluderar ”ViralPostGenerator”. Eller så kan du översätta texten och skriva in den som ett nytt inlägg, direkt på LinkedIn.
Det här kommer förmodligen inte att göra LinkedIn särskilt glada, eftersom de arbetar hårt med att både hjälpa och stärka de som kontinuerlig skapar innehåll. Många virala LinkedIn-inlägg blir redan kopierade och publicerade på nytt, så att använda den här appen kan faktiskt vara bättre än att göra som många andra, att kopiera en text från någon annan, och som publiceras om och om igen.
På bilden från @stateOfLinkedIn visar på just det här med att kopiera andras texter. Det som en hel del har missat är att allt innehåll på LinkedIn är sökbart…
I love it when people post unique stories on LinkedIn pic.twitter.com/6Vq2954hXA
— The State of LinkedIn (@StateOfLinkedIn) August 6, 2022
Relaterad artikel: Hjälper eller stjälper ditt innehåll ditt varumärke?
Oavsett så skulle LinkedIn givetvis föredra originalitet, inte AI-genererade texter. OBS! Verktyget fungerar endast på engelska, jag testade svenska, vilket du ser på bilden nedan, och det fungerar inte alls.
Och inläggen ser dessutom väldigt mycket ut som ”riktiga” LinkedIn-inlägg.
Normalt accepterar vi definitivt inte användningen av automatiserade verktyg för inlägg på sociala medier, och skräpinläggen som sammanställts av den här appen är helt klart för komiska syften, inte automatiserat tankeledarskap. Men jag kan tänka mig att åtminstone några användare på LinkedIn kommer att testa det, bara för att se vad som händer. Och för att se om de faktiskt får någon draghjälp med sina inlägg.
Jag menar, inspiration kommer i många former. Själv blir jag inspirerad av olika inlägg, bloggar, poddar m.m. Kanske detta bara är ytterligare ett sätt att hjälpa någon med sitt innehåll?
Vad tror du händer när fler och fler inlägg ser ut så här på LinkedIn?
Personligen tror jag att vi kommer att blir trötta på denna typen av inlägg och att (förhoppningsvis) LinkedIn justerar algoritmerna så ”läs mer” får mindre betydelse. Själv tror jag att en mix är det absolut bästa, och då menar jag en mix mellan både format och kontexten i innehållet som publiceras.
Du kan kolla in ViralPostGenerator och den här artikeln är kuraterad från Socialmedia Today och kan läsas på engelska här.
Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedIn
LinkedIn-expert
Social media manager
Lämna en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!