LinkedIn översätter innehåll till fler språk

LinkedIn översätter innehåll till fler språk

En ny funktion som LinkedIn nyligen släppt kommer att göra det enklare för dig att förstå inlägg på andra språk genom att inläggen översätts. LinkedIn utökar sin funktion gällande översättning av inlägg på fler språk vilket gör att du kan ta del av ännu mer innehåll som postas på plattformen.

Under de senaste åren har LinkedIn rullat ut flera funktioner som översätter innehållet i flödet. Det gör det möjligt att uppleva innehåll på sitt eget gränssnittsspråk.

LinkedIn språk översättning språkinställning

Det språk som du har för gränssnittet är som standard inställt på att vara detsamma som det språk du använder på din webbläsare och som du använde när du registrerade dig på LinkedIn. Det kan också ändras i inställningarna för ditt konto på LinkedIn till något av de 24 språk som erbjuds idag.

LinkedIn utökar nu språk och översättningsfunktionen och introducerar två nya inställningar. Det gör att du kan välja de språk som du förstår och inte vill erbjudas översättningar för, samt att kunna definiera vilket språk du vill ha innehållet översatt till.

Det gör att upplevelsen av innehållet på LinkedIn blir tydligare och bättre när de utökar och erbjuder nu översättning till +60 språk, utöver de språk som finns för ditt gränssnitt. Detta erbjuds av Microsoft Cognitive Services.

Fördjupa dig med de senaste nyheterna för företagssidor på LinkedIn

LinkedIn minskar språkbarriärer

Skälet till att LinkedIn gör detta är främst för att bredda målgruppen, dvs  att det ska bli fler som använder LinkedIn, oavsett vilket språk de använder. Även om jag fortfarande rekommenderar att du ska ha några grundkriterier för hur ditt nätverk ska se ut blir det enklare att förstå vad andra skriver oavsett om de ingår i ditt nätverk eller är kolleger på ett annat kontor.

Ytterligare en fördel är att många inte längre är begränsade till ett visst geografisk område gällande arbetet.

Relaterad artikel: 8 kännetecken för en fejkprofil på LinkedIn

Fler användare på LinkedIn

Nyligen släppte även LinkedIn nya siffror gällande antal användare. 660.000.000 använder nu LinkedIn worldwide och 3,4 miljoner i Sverige!

LinkedIn har flest användare i USA och där har 8 miljoner nya användare tillkommit sedan februari.
Antalet användare ökar även i Indien +7 miljoner och Brasilien med +3 miljoner.

Så här lägger du till de språk som du kan i dina inställningar på LinkedIn

Du loggar in på ditt konto och klickar dig vidare till sekretess och inställningar. Under ditt konto (account) scrollar du ner till webbplatsinställningar (site preferences) och väljer innehållsspråk samt vilka språk som du förstår. Du kan också klicka här för att komma direkt till webbplatsinställningar.

LinkedIn språk språkinställning översättningExempel,

Anna har träffat en kollega från Spanien på en konferens och vill läsa hennes nya kontakters inlägg i flödet. Anna använder LinkedIn på engelska, vilket innebär att det spanska inlägget erbjuds som standard med en översättning till engelska. Men Annas modersmål är ukrainska så den första översättningen är mindre än idealisk. När hon går in för att betygsätta översättningen erbjuds hon sedan möjligheten att ändra sina språkpreferenser. Om du klickar på ”Språkinställningar” kommer direkt till webbplatsens preferenssida. Där kan hon välja ukrainska som sitt föredragna innehållsspråk och lägga till att hon inte behöver översättningar från sitt andraspråk, ryska.

Anna kan nu uppdatera sitt flöde och läsa inlägg på ukrainska istället, tillsammans med alla andra inlägg på språk som hon ännu inte behärskar. Hon kan också kommentera ett inlägg på sitt modersmål och känna sig säker på att andra personer i sitt nätverk också kommer att erbjudas en översättning till det språk de väljer.

I flödet på LinkedIn kan du välja översätt och betygsätta översättningen

Om du ser ett inlägg i flödet som är på ett annat språk kan du genom att klicka på ”översätt” få en automatisk översättning av inlägget. Då kan du ge betyg på hur bra översättningen är. Genom att du klickar på språkinställning kommer du direkt till dina preferenser och kan då ändra/lägga till fler språk.

Ytterligare ett tips som jag vill ge dig är att låta bli att publicera exakt samma inlägg i flera sociala medier – samtidigt.

automatisk översättning inlägg LinkedIn

Exempel från mitt flöde, inlägget är på norska.

Sammanfattning översättning språk LinkedIn

Personligen tror jag den här funktionen kommer gynna många på LinkedIn. Inte bara att du kan få andras inlägg översatta till de språk du väljer utan att du också kan kommentera på ditt språk och som då översätts till andra språk utifrån deras preferenser.

Hoppas bara att den här funktionen är bättre än Google translate. Där bland annat ”connections” översätts till anslutningar :).

 


 

Linda Björck <- följ gärna mig på LinkedInlinda_björck_smartbizz_linkedin

Social media manager
LinkedIn-expert

SmartBizz AB

Välkommen att följa mig:

LinkedIn
Facebook
Instagram
Twitter

 

 

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Relaterad artikel: LinkedIn översätter inlägg till fler språk […]

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *