Information gällande GDPR & integritetspolicy

Vem är ansvarig för behandling av dina personuppgifter?

Make SmartBizz Sweden AB med org.nr. 556943-8830 är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter. För oss är det en självklarhet att värna om din integritet och skydda dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning.

Vi kommer att kunna kontakta dig via mail, telefon, sms eller per post. Detta kan ske inför, under och efter en konferens, utbildning eller ett uppdrag. Uppgifterna är: namn, adress, mobilnummer, e-postadress och företag/organisation.

Vi följer riktlinjerna för GDPR, General Data Protection Regulation och kommer aldrig att sälja, dela eller vidarebefordra dina uppgifter som vi har om dig.

Om cookies

När du använder vår webbplats kan det hända att personuppgifter samlas in via t.ex. cookies. Detta görs via ett separat samtycke. Främst använder vi cookies för att förbättra användarvänligheten. Då lagras informationen om din användning och vilka sidor som besöks. När du använder vår webbplats godkänner du cookies. Om du inte vill att vi ska göra detta så kan du stänga av cookies i din webbläsare. Notera dock att funktionaliteten på vår hemsida då kan begränsas.

Typer av data vi samlar in:

Vi samlar in vissa personuppgifter om dig. Det är data som kan användas för att identifiera dig eller information som kan härröras till dig.

Vi samlar in personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller till oss, till exempel när du deltar på någon av våra utbildningar eller väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Har du gett oss samtycke till att kontakta dig så kommer vi behålla dina uppgifter till dess att du meddelar oss annat. Du kan när som helst välja att avregistrera dig från nyhetsbrev eller välja att bli raderad. Med samtycke menas att du har fyllt i ett formulär på vår hemsida, ex prenumera på nyhetsbrev, ta del av erbjudande eller ladda ner en pdf.

Behandlingen sker enligt gällande lagstiftning och innebär att personuppgifter inte bevaras under en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen. Vi kommer att lagra dina personuppgifter så länge du är kund hos oss och du kan närsomhelst begära att dina uppgifter raderas eller att dess användning begränsas genom att kontakta oss. Kontaktinformation hittar du längst ner.

 

Köp av tjänster

När du köper en av våra tjänster sparar vi ditt namn, person- organisationsnummer, postadress, mailadress samt telefonnummer. Syftet med en sådan behandling är för att kunna leverera vår tjänst till dig och för bokföringslagen. Uppgifterna får vi personligen av dig när du genomför ett köp på vår hemsida. Dina uppgifter sparas på i vårt system hos Binero AB och hos vår bokföringsleverantör Fortnox AB. Dina uppgifter sparas i 7 år enligt bokföringslagen. Efter det raderas dina uppgifter om du inte längre är kund hos oss.

Prenumeration och nedladdning av gratisprodukter

Ditt namn och epostadress sparas hos vår leverantör Mailchimp där vi sedan skickar ut vårt nyhetsbrev med nyheter och information om kommande utbildningar. De uppgifterna fyller du själv i och samtycker till när du skriver upp dig som prenumerant till vårt nyhetsbrev. Du kan när du vill avsluta prenumerationen med ett enkelt klick längst ner i varje mail.
Du kan också maila linda@smartbizz.se och be att få ta bort din adress. När du har tagit bort din adress finns det en spärr i systemet så för att du åter ska bli prenumerant behöver du själv starta din prenumeration igen.

På hemsidan:

Vi sparar referensutlåtande som text, bild eller video av kunder som har givit ett skriftligt godkännande. De sparas tills vi ersätter dem med nya eller tills vår referens vill att de ska tas bort.

Rensning och uppdatering av databas:

För oss är det viktigt att ha en korrekt databas och vi:
– Rensar löpande och uppdaterar databasen.
– Rensar bort studsar på e-post samt uppdaterar kundregister.

Förändringar i denna dataskyddspolicy

Innehållet i denna dataskyddspolicy kan komma att förändras med tiden. Vi kommer alltid hålla våra kunders integritet högt, och följer alla dataskyddslagar inom EU och Sverige. Om vi genomför större förändringar kommer dessa att kommuniceras via e-post.

Sammanfattningsvis:

Vi behandlar dina personuppgifter med största försiktighet och varken delar eller säljer vidare informationen till någon tredje part. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av dina uppgifter.  Om du har klagomål på vår behandling av dina personuppgifter har du rätt att inge klagomål till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

Kontakta oss

Om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter eller om du vill utöva någon av dina rättigheter som beskrivs ovan är du välkommen att kontakta oss. Våra kontaktuppgifter är:

Make SmartBizz Sweden AB
Linda Björck
Östra Vallgatan 18
25437 Helsingborg
Tel: 0704-711550
Mail: linda @ smartbizz . se

 

Dokumentet är senast uppdaterat 2018-05-21